با نگاهی به وبسایت ارزدیجیتال کینگ مانی به آدرس kingmoney.io متوجه میشویم که این پروژه در قسمت Contact خود را سوئدی معرفی میکند اگر به اطلاعات آماری که در الکسا موجود است نگاهی بیندازیم متوجه میشویم که بالاترین ترافیک ورودی به سایت از سمت ایران است.
به عبارتی سوئدی بودن این پروژه یک پوشش است و هدف آن ها کلاهبرداری از ایرانی ها می باشد. اما این تمام ماجرا نیست وایت پیپر ضعیفی که بدون ارائه هیچ اطلاعات فنی، کینگ مانی را معرفی می کند هم جای تامل دارد. بحث الگوریتم اجماع در ارزهای دیجیتال یک اصل مهمی است که بدون آن، بلاکچین معنا ندارد. در این پروژه توضیحی از این امر مهم داده نشده است.
در مورد ارز دیجیتال فوین(FOIN) هم کلاهبرداران بعد از یک سال، بخش بزرگی از سرمایه افرادی که در این ارز دیجیتال فوین سرمایهگذاری کرده بودند را به جیب زدند. اگر به خاطر داشته باشید توکن FOIN از ۳,۰۰۰ دلار به نزدیک صفر سقوط کرد. کلاهبرداری به این صورت است که پس از خرید کالا یا توکن توسط کاربر، دیگر اجازه استفاده یا برداشت آن به شخص داده نمی شود. کینگ مانی را میتوان ورژنی از FOIN نامید.
با بررسی اطلاعات دامنه KingMoney.io از طریق سایت Who.is، تاریخ ثبت دامنه 2019/5 است. این بدان معنا است که بعضی از افراد که مدعی بودند، ارز کینگ مانی از مدتها پیش وجود داشته است یک ادعای بی اساس است.
کینگ مانی و تشابه آن با ارز دیجیتال فوین
برخلاف رشد شدید طی ماه های گذشته، قیمت ارز کیم (متعلق به پروژه کینگ مانی)، در حال حاضر امکان برداشت این ارز دیجیتال از کیف پول و صرافی یوتی بایت وجود ندارد. به زبان ساده تر قیمت بالای این ارز حقیقی نیست، چون هیچ کاربری نمیتواند ارز خود را برداشت کند. در مورد پروژه فوین هم این اتفاق رخ داد.
قبل از سرمایه گذاری در دنیای ارز دیجیتال، انجام تحقیقات درباره ی آن مهم است. فضای ارزهای رمزنگاری شده به سبب جدید بودن آن، به فضای مناسبی برای کلاهبرداران تبدیل شده است.
چرا سرمایه گذاری روی کینگ مانی کار عاقلانه ای نیست؟
کینگ مانی همانطور که گفته شد وایت پیپر قوی ندارد و نمیتواند از وایت پیپر خود دفاع کند. لازم به ذکر است که پروژه کینگ مانی پروژه ای کاملا متمرکز است و داشتن کیف پول مخصوص به خود به اسم (یوتی بایت) فقط برای کاربران ایرانی است. همین امر باعث شده است تا امکان از دست رفتن سرمایه کسانی که روی این ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنند بالا رود. معتبر بودن پروژه کینگ مانی در هاله ای از ابهام است.
جالب این است که هیچ سایت انگلیسی به بررسی این پروژه نپرداخته است. اما سایتهای ایرانی زیادی روی این پروژه بحث و بررسی کرده اند. نکته قابل تامل این است که، سایتهایی که منفعتی از این پروژه نمیبرند واز ذی نفعان شرکتهای نتورک مارکتینگ این پروژه نیستند، همه متفق القول هستند که این پروژه مشکوک به کلاهبرداری می باشد. از سوی دیگر، سایتهایی از مبادله کردن این ارز دیجیتال در قالب بازاریابی شبکه ای منفعت میکنند، پروژه کینگ مانی را آیندهدار و سرمایه گذاری در آن را سودآور میدانند.