تجزیه و تحلیل (فنی) تکنیکال Technical که بیشتر با نمودار خوانی و اعداد و ارقام سروکار دارد و تحلیل (بنیادی) فاندامنتال Fundamental که بیشتر با بعد روانشناسی بازار را از روی اخبار و اطلاعات روز بررسی می نماید. هر دو روش مزایای بیشماری دارند که در این مقاله با روش کاری آنها به طور کامل آشنا خواهید شد. تحلیل تکنیکال بیشتر در معاملات کوتاه مدت و تجارت مورد استفاده قرار میگیرد و روش فاندامنتال در سرمایه گذاری های بلند مدت.
عمدتا برای انجام معاملات چه به صورت تجاری کوتاه مدت یا به صورت سرمایه گذاری طولانی مدت شما نیاز به ابزاری برای پیش بینی حرکات بازار و تصمیم گیری دارید. با این ابزارها شما میتوانید خود را در معاملاتی پر سود دخیل کنید و از پتانسیل سرمایه گذاری بازار رمز ارزها استفاده کنید.
انواع معاملات توسط سرمایه گذاران
قبل از تمرکز بر روی معاملات که به دو روش اصلی انجام می شود لازم است نگاهی اجمالی به انواع معاملات موجود نیز بیاندازیم:
- اسکالپینگ : اسکالپر فردی است که ممکن است در روز ده ها یا صدها معامله انجام دهد و سعی دارد با بهرهگیری از سود پیشنهادی، سود ناچیزی را از هر معامله به طور تدریجی استخراج کند.
- مومنتوم : معاملات پر شتاب، در این نوع معاملات تاجران به دنبال سهام هایی هستند که با حجم زیادی در یک جهت قابل توجه حرکت میکنند. این معامله گران سعی دارند تا حرکت مورد نظر معامله را به سود مورد نظرشان نزدیک و نزدیکتر کنند.
- تکنیکال : معامله گران فنی یا تکنیکال بر روی نمودارها و حرکتها مختلف بازار تمرکز و آنها را ترجمه کرده و بر آن اساس تجارت میکنند. آنها خطوط موجود در نمودار سفارشات یا شاخص را از نظر نشانههای همگرایی یا واگرایی تجزیه و تحلیل میکنند که ممکن است سیگنالهای خرید یا فروش را به سادگی نشان دهند.
- فاندامنتال : در تجارت به روش بنیادی یا فاندامنتال تاجران شرکت ها را بر اساس تجزیه و تحلیل بنیادی، که شامل رویدادهای شرکت، به ویژه گزارش درآمد واقعی یا پیش بینی شده، روش های تقسیم سهام، تجدید سازمان یا خریدها را بررسی میکنند و سپس معامله انجام میدهند.
- سوئینگ : نوسان گیران معامله گرانی هستند که با نوسان بازار هماهنگ میشوند. این دسته از تاجران معامله گران اساسی هستند که بیش از یک روز موقعیت خود را حفظ میکنند. اکثر اصولگرایان واقعا در حال معاملات هستند زیرا تغییرات در مبانی شرکت ها معمولا به چندین روز یا چندین هفته زمان نیاز دارد تا یک حرکت قیمتی کافی برای معامله گران به کسب سود منطقی منجر شود.
تجزیه تحلیل فنی یا تکنیکال چیست ؟
تجزیه تحلیل فنی یک رشته تجاری است که برای ارزیابی سرمایه گذاری و شناسایی فرصت های معاملاتی از طریق تجزیه و تحلیل روند آماری جمع اوری شده از فعالیتهای تجاری مانند حرکت و حجم قیمت استفاده میشود.
بر خلاف تجزیه تحلیل بنیادی این تجزیه و تحلیل بر پایه مطالعات قیمت و حجم متمرکز میباشد. از ابزارهای تجزیه تحلیل فنی برای بررسی دقیق از روشهای تامین و تقاضا بر تغییرات قیمت، حجم و نوسانات ضمنی استفاده میشود.
تجزیه و تحلیل فنی اغلب برای تولید سیگنالهای تجارت کوتاه مدت مورد استفاده قرار میگیرد و از ابزارهای مختلف مانند نمودارها استفاده میکند. اما همچنین میتواند به بهبود ارزیابی قدرت یا ضعف یک امنیت نسبت به بازار گستردهتر نیز کمک کند. این دست اطلاعات به تحلیلگران کمک میکند تا بتوانند تخمینهای کلی ارزیابی خود را بهبود ببخشند.
تجزیه تحلیل بنیادی یا فاندامنتال چیست ؟
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال روشی است که در آن معاملهگر تمرکز خود را بر روی رویدادهای خاص شرکت میگذارد تا تعیین کند کدام سهام را بخرد یا چه زمانی آن را بخرد. معاملات این چنینی در زمینه مبانی بیشتر با معاملات بلند مدت در سرمایه گذاری ارتباط دارد تا تجارت کوتاه مدت. با این حال شواهد زیادی وجود دارد که تجارت با این روش در یک دوره کوتاه نیز میتواند سود قابل توجهی ایجاد کند.
تجزیه و تحلیل بنیادی بر اساس تاثیر اخبار یک کمپانی بر قیمت بازار میباشد. این عوامل شامل صورت های مالی از مدیریت عالی، حاشیه سود، اخبار به روز بازار رمزارزها، وقایع سیاسی و حتی بلایای طبیعی میباشد.
برای مثال اگر همین حالا شایعه ای در بازار مبنی بر اینکه “به طور قطع قرار است بیت کوین به 100 هزار دلار برسد.” پخش شود در وهله اول برخی که استطاعت مالی دارند بیت کوین خواهند خرید و همین سبب رشد ارزش خواهد شد اما بسیاری دیگر که نمیتوانند بیت کوین را تهیه کنند، به سرعت به بازار آلتکوین ها سرازیر میشوند و با رشد بسیار زیاد آلتکوین ها مواجه خواهیم شد. بنابراین همانطور که دیدید حتی یک شایعه کوچک میتواند بر احساسات جمعی بسیار تاثیر گذار باشد.
تجار تازه کار ممکن است سراغ انواع تجارت رفته و همه آن ها را امتحان کنند اما در نهایت باید در یک جهت واحد در طوفان بازارها قرار بگیرند که با سبک و دانش و تجربه آنها مطابقت پیدا کرده باشد. آنها از هر راهی انگیزه بیشتری برای اختصاص دادن زمانی به تحقیقات، آموزش و تمرین بیشتر داشته باشند.
تفاوت های کلیدی بین روش های فاندامنتال و تکنیکال
- تحلیل بنیادی دوره های طولانی تری نسبت به تحلیل تکنیکال را در نظر میگیرد. از این نظر احتمالا اکثر تحلیلگران بازار از تحلیل های فاندامنتال برای معاملات بلندمدت استفاده میکنند. تجزیه و تحلیل تکنیکال برای نوسانگیری توسط معامله گران کوتاه مدت بسیار کارآمد است.
- سرمایه گذاران معمولا از تحلیل بنیادی استفاده میکنند در حالی که تجار تجزیه تحلیل تکنیکال را ترجیح میدهند. مورد اول به سرمایه گذاران بهترین زمان یا اینکه اصلا باید دارایی را تهیه کنند یا نه و چه زمانی را باید صرف نگهداری آن کنند اطلاعات جامعی میدهد. در حالی که مورد دوم در ارتباط با سود سریع توصیه میکند.
- تجزیه و تحلیل بنیادی ثابت میکند که دارایی فقط تحت تاثیر گذشته نیست. تجزیه و تحلیل فنی به طور معمول وقایع فعلی را در نظر نمیگیرد، بلکه نحوه رفتار دارایی در گذشته را بررسی میکند.
- تجزیه و تحلیل فنی در تعیین زمان مناسب برای ورود و خروج از بازار تصمیم میگیرد. در حالی که تحلیل بنیادی ارزش ذاتی ارز را بررسی میکند.